BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csend volt a börzén

A Budapesti Értéktőzsde fő mutatója 0,6 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde fő mutatója 0,6 százalékos emelkedést követően 34 762 ponton fejezte be a kereskedést csütörtökön. Az OTP 1,2 százalékkal 8654 forintra drágult. A Richter árfolyama 1 százalékkal 6944 forintra esett, de a gyógyszergyári részvényről tegnap került le a 106 forintos osztalékszelvény. Ezt leszámítva 0,5 százalékot emelkedett a papír. A Mol stagnált, a Magyar Telekom 0,7 százalékkal 460 forintra drágult. A Rábáról szintén tegnap vágták le a 20 forintos osztalékszelvényt, a papír 0,8 százalékkal 1185 forintra esett, de ha itt is figyelembe vesszük az osztalékot, akkor 0,8 százalékos pluszt kaptak a részvényesek.

Az Államadósság Kezelő Központ 20 milliárd forintért adott el 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket. Az átlaghozam 0,13 százalékon, a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest egy bázisponttal magasabban alakult.

A hároméves változó kamatozású kötvényből 5 milliárdot vittek piacra, és 14,2 milliárdra érkezett ajánlat. Az adósságkezelő mindkét esetben csak az eredetileg tervezett mennyiséget fogadta el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.