BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öreg kocsira is érdemes cascót kötni

Az ügyfelek 30 százaléka kizárólag az ár alapján dönt a casco-biztosításról.

Az év első hónapjaiban a Datahouse adatai szerint a Suzuki (11,65 százalék), a Ford (10,7), a Skoda (9,39), az Opel (9) és a Toyota (7,93 ) volt az öt legnépszerűbb eladott újautó-márka. A Genertel ezen típusok legnépszerűbb modelljeire kiszámolt casco-rangsora szerint a legkevesebbért – évi 58 ezer forintért – a Suzuki Swifteket lehet biztosítani, a legdrágább modell a Skoda Octavia – ennél 103 ezer forint a casco éves díja.

Az ügyfelek 30 százaléka kizárólag az ár alapján dönt a casco-biztosításról, 59 százalékuk oda szerződik, ahol egyéb biztosítása is van, s kedvezményt kap. A biztosító ismertsége mindössze 12 százalékos súllyal esik a latba.

A válaszadók 78 százaléka teljes körű cascót kötne, s csupán 12 százalékuk szerint lenne elégséges csak töréskárra, míg 10 százalékuk szerint csupán lopáskárra biztosítást kötni. „Érdemes megnézni a casco-ajánlatokat akkor is, ha idősebb gépjárművet vásárolunk, mert egyes típusok esetén olyan alacsony a teljes körű változatok díja, hogy feltétlenül érdemes megkötni” – mondja Csikós Dániel, a Genertel értékesítési igazgatója. A szakértő szerint az idősebb autóknál jelentős hozzáadott értékkel rendelkeznek az alacsony éves díjú kiegészítő biztosítások. Ilyen lehet a mobilitást garantáló assistance szolgáltatás, mely átvállalja az ügyféltől a helyi javíttatást vagy elszállítást, a tárolás gondját és költségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.