BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőkét emelt a Credit Suisse

Sikeres volt a Credit Suisse újabb tőkeemelése, a felkínált részvények 99,2 százalékát lejegyezték a befektetők, s ezzel 4,1 milliárd franknyi friss forráshoz jutott a svájci bankház. A részvényeket 10,8 frankon vásárolták meg. A Credit Suisse árfolyama csütörtök délelőtt félszázalékos gyengülés után 13,2 frankra süllyedt a zürichi tőzsdén. A tőkeemeléssel tovább szilárdult a bank ellenálló képességét jelző CET1 mutató, amely a március végi 11,4 százalékról 13,4-re javult.

A második legnagyobb svájci pénzintézet élére 2015 közepén kinevezett Tidjane­ Thiam vezérigazgató irányítása alatt már második alkalommal emeltek tőkét: ezúttal a hatékonyságnövelő program végrehajtása és a vagyonkezelési üzletág bővítése igényelt pluszforrásokat. Az átalakítások első eredményei a Credit Suisse főbb számainak javulásában is megmutatkoznak. Az idei első negyedévet 596 millió frankos nyereséggel zárták, szemben az egy évvel korábbi időszak 302 milliós veszteségével. Mindeközben forgalmukat 11 százalékkal 5,74 milliárd frankra bővítették.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.