BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Estek a jelentős tőzsdeindexek

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az európai és amerikai börzékkel együtt esett tegnap.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az európai és amerikai börzékkel együtt esett tegnap. A BUX 0,7 százalékkal 35 904 pontra mérséklődött viszonylag alacsony, 8 milliárd forintos forgalom mellett. Mind a négy blue chip vesztett az árfolyamából, az OTP 0,3, a Mol 0,6, a Richter 1,5, a Magyar Telekom 0,2 százalékot. A nap nyertese a 15 százalékkal ralizó Csepel és a 11 százalékkal dráguló Konzum volt. Legnagyobb vesztesként, 14 százalékos mínusszal a BIF zárt. Nemzetközi összehasonlításban a BÉT még egész jól teljesített. A frankfurti DAX 1,4, a párizsi CAC 40 1,1 százalékos mínuszban volt lapzártánkkor.

Késő délutánra a forint 0,3 százalékkal erősödött az euróval szemben, miközben nem változott a hazai alapkamat. A dollárral szemben 1,1 százalékos a forintdrágulás, de ehhez kellett, hogy az euró-dollár árfolyam átvigye az 1,15-os szintet, amire 2015 januárja óta nem volt példa. Az Államadósság Kezelő Központ az aukcióján 15 milliárd forintért hirdetett meg három hónapos diszkontkincstárjegyet, és 21,4 milliárdra adtak be ajánlatot. Az átlaghozam 0,02 százalékon alakult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.