BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos gyorsjelentések jönnek a héten

A régiós tőzsdék közül a bécsi és a varsói jobban, míg a bukaresti rosszabbul teljesített, míg Budapest túlszárnyalta a londoni és a frankfurti börzét.

Egy hét alatt 0,3 százalékkal 35 751 pontra emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe. A régiós tőzsdék közül a bécsi és a varsói jobban, míg a bukaresti rosszabbul teljesített, Budapest mindeközben felülteljesítőnek számított a londoni és a frankfurti börzékhez képest. Budapesten jól szerepelt az OTP és a Mol, a bankpapír 0,6 százalékkal 9500, az olajrészvény 2,4 százalékkal 22 100 forintra drágult öt nap alatt. A blue chipek közül a gyorsjelentését pénteken közreadó Richternek volt a legrosszabb hete, az árfolyam 2,4 százalékkal 6660 forintra esett, a Magyar Telekom befektetői is veszteséget, igaz, csupán 0,4 százalékosat könyveltek el, a távközlési papír 467 forinton hagyta el a parkettet pénteken.

A heti forgalom 28 százalékkal 31,5 milliárd forintra esett vissza, hétfőn a napi üzletkötések összértéke régen látott alacsony szintet ért csak el, éppen hogy meghaladta a 4 milliárd forintot. Ezen a héten a Magyar Telekom szerdai és a Mol pénteki második negyedéves gyorsjelentése hozhat egy kis élénkülést a BÉT-en. A forint múlt héten erősödött az euróval és a dollárral szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.