BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer új tagja van az OTP Nyugdíjpénztárnak

Az év első felében 17 százalékkal több új belépője lett az OTP Nyugdíjpénztárának 2016 azonos időszakához viszonyítva, a csatlakozók több mint kétharmada 45 év alatti.

A társaság pénteki közleménye szerint a több mint 6700 új tag 68 százaléka kisebb összegű – 5 és 10 ezer forint közötti – tagdíjfizetést vállalt hosszú távra. 23 százalékuk a fővárosban, 13 százalékuk Pest megyében, 5,6 százalékuk pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében él.

Az év első hat hónapjában a tagok 4,2 milliárd forintot, a munkáltatók 2,9 milliárd forint hozzájárulást fizettek be: előbbi 15 százalékos emelkedés a 2016-os adathoz képest, utóbbi valamivel kevesebb. Az eseti hozzájárulások összege a tavalyi összeg duplája, 1,4 milliárd forint volt ugyanezen időszakban – írták.

A nyugdíjpénztár igazgatója szerint a társaságnak van tere előrébb lépni, mivel az új belépők harmada csak 45 éves kora után kezd el félretenni – áll a közleményben. Az OTP Nyugdíjpénztár több mint 230 milliárd forintnyi összeget kezel, tagjainak száma meghaladja a 220 ezret.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.