BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szépítettek a részvényindexek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,7 százalékot kapaszkodott vissza az előző napi 1,2 százalékos esést követően.

Kicsit megnyugodtak a kedélyek a piacokon a keddi lejtmenet után, amelyet részben az észak-koreai rakéta kilövése okozott. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,7 százalékot kapaszkodott vissza az előző napi 1,2 százalékos esést követően,

9 milliárd forintos forgalom mellett. A jól kezdő, de a nap nagy részét a negatív tartományban töltő OTP is stagnáláshoz közeli, 0,05 százalékos pluszban fejezte be a napot. A bankpapír 10 600 forintos napi maximuma 370 forinttal marad el a 2007. július 24-i történelmi csúcstól.

Fotós: Móricz-Sabján Simon

A blue chipek közül a Mol árfolyama 1, a Richteré pedig 1,7 százalékkal drágult. A Magyar Telekom 482 forinton stagnált. Viszonylag nagy, 260 millió forintos forgalom mellett 1,5 százalékkal drágultak az Appeninn papírjai is. A BUMIX 0,7 százalékkal ment feljebb.

A pesti parkett zárásakor a vezető európai indexek 0,4-0,6 százalékos pluszban álltak. Amerikában is jó hangulatban nyitottak a börzék, csak a Dow Jones került minimális, 0,01 százalékos mínuszba.

A forint 0,1 százalékkal gyengült az euróval szemben, napközben a 305,34 és 306,22 közötti sávban mozgott az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.