BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Célba veheti az ötven dollárt a Micron

A Micron Technology árfolyama 15 éve nem látott szintre erősödött a múlt héten

A Micron Technology árfolyama 15 éve nem látott szintre erősödött a múlt héten, a vállalat részvénye tavaly tavasz óta szinte megállíthatatlanul erősödik. Az amerikai félvezetőgyártás egyik üdvöskéjének a mostani technikai képe ráadásul igen impozáns, látható a heti grafikonon, hogy a nagy menetelés során sikerült elérni a 36 dolláros szintekig, és simán át is vitte ezt a papír. Ezzel a 2014 végi csúcsok megdőltek, és nagyon nagy távlatok nyíltak az árfolyam előtt.

Az indikátorok alapján pedig annyira még csak pánikba sem kell esni. Az RSI ugyan túlvettséget mutat – ami teljesen normális ilyen menetelés után –, de már tavaly október óta ez a helyzet, és vajmi kevés sikerrel jelzett előre egy korrekciót. Az MACD viszont vételi jelzést adott az elmúlt hetekben, ami kedvező. Nyár elején még egy aranykereszt jelzés is volt, de lényeg, ami lényeg, ez a technikai kép most nem fest rosszul.

A nagy izgalom a havi grafikonon látható, amely az elmúlt 20 év történéseit mutatja. Ebből kiderül, hogy a mostani szintek áttörésével nagyon komoly tér nyílt meg a részvény számára, és akár az 50 dollárig is eljuthat a papír. Ez 25 százalékos felértékelődést jelentene, ami figyelemre méltó és vonzó célszint lehet.

Az elemzők ezt abszolút reálisnak tartják, a célárak konszenzusa 50 dollárnál található. Az elmúlt öt évben jellemzően az elemzők 50-80 százaléka optimista volt, és az összességében erősödő részvény miatt ez inkább megerősítés számunkra.

A veszteségvágó megbízásszint 34 dolláron helyezhető el, ezzel 4 dollárt kockáztatunk, és 3-as a hozam-kockázat arány, ami jó egy ilyen spekulatív pozíció esetén. Látni kell, hogy bőven vannak kockázatok, de a múlt tapasztalatai azt mutatják, hogy az évtizedes csúcsokat áttörő részvényeknél általában kedvező volt a folytatás, elég csak a Microsoft szoftvergyártó óriás példáját megnézni. A Micron tavaly 5,8 milliárd dolláros profittal zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.