BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A diákhitel is lehet jó befektetés

A diákhitel I. keretében fölvett összeget a legjobban lakás-takarékpénztárban lehet fialtatni – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője a szombati Magyar Nemzetben.

Egy családban több ember is köthet lakáskasszás szerződést, minimálisan négy évre, havi 20 ezer forintos vállalás mellett, ami három szerződés esetében 60 ezer forint befizetését jelenti – írja szombati számában a Magyar Nemzet. A lap hozzáteszi: ehhez az állam szerződésenként évi 72 ezer forint támogatást ad és minimális kamat is jár hozzá. Számítások szerint a lejáratkor a 2,9 milliós diákhiteles tartozás mellett a pénztárban elhelyezett összeg 3,9 millió forintra gyarapszik.

Októbertől csökkentette a kormány a felsőoktatási hallgatók számára elérhető szabadfelhasználású diákhitel I. kamatát – emlékeztet a Magyar Nemzet -, a lényegében csak tandíjra használható diákhitel II. esetében pedig eltörölte. Ha valaki ötéves képzését végig diákhitel II.-ből finanszírozza, és félévente 350 ezer forintot vesz föl, a korábbihoz képest a kamatmentesség mintegy 140 ezer forinttal csökkenti a visszafizetendő összeget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.