BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan kiderül, tőzsdeérett-e a vállalkozása

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), valamint az MFB Invest, amelynek elsődleges célja, hogy a Tőzsde szerepe növekedjen a vállalatok forrásbevonási, illetve a befektetők forrás elhelyezési tevékenységében, ezzel is elősegítve a tőkeáramlást a gazdaságban – írj a BÉT sajtóközleményében. A megállapodás egyik kiemelt eleme lesz a tőzsdeérett vállalatok azonosítása, kiválasztása és támogatása a tőzsdére felkészülés folyamata során.

Az MFB Invest és a BÉT vezetői által aláírt együttműködési megállapodás egyik kiemelt pontja, hogy a nyilvános részvénykibocsátást (IPO) tervező állami- és magántulajdonban lévő társaságok tőzsdei bevezetésének felkészítésében együttműködnek.

Ezen fő célhoz kapcsolódóan olyan területeken is szoros együttműködésre törekszik a két szervezet, mint a tőzsdeérett vállalatok azonosítása, kiválasztása és a nyilvános részvénytársasággá válás folyamatának a támogatása.

Az együttműködés további célját képezi a tőzsdére lépést megelőző vállalat átvilágítás eszköztárának bővítése, a vállalati átláthatóság növelésének ösztönzése, de a felelős vállalatirányítási rendszerek kialakításának, bevezetésének és fejlesztésének elősegítése is egy olyan terület, ahol az MFB Invest és a magyar tőzsde közösen kíván erőfeszítéseket tenni.

Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója (b) és Katona Zsolt, az MFB Invest vezérigazgatója (j)
Forrás: Budapesti Értéktőzsde

A két szervezet együttműködése kiterjed olyan területre is, mint a kibocsátó- és befektetőbarát jogszabályi és szabályozási környezet fejlesztése, a kisebbségi tulajdonosok védelmét szolgáló jogszabályok előkészítésében, véleményezésében való részvétel. A most aláírt megállapodásnak köszönhetően a Budapesti Értéktőzsde az MFB Investtel együtt még hatékonyabban tudja a vállalatokat megszólítani közös rendezvények szervezésével, oktatással.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.