BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változatlan menetrendben érkeznek a nyugdíjak novemberben

Novembertől változatlan menetrendben érkezik a nyugdíj, mindenki a szokásos időpontban fogja megkapni a járandóságát – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Novembertől változatlan menetrendben érkezik a nyugdíj, mindenki a szokásos időpontban fogja megkapni a járandóságát. A nyugdíjkifizetéseket érdemben nem érinti, hogy ezentúl az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi a nyugdíjkifizetést - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Fotós: Szabó Miklós

A változás oka, hogy a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében a kormány ésszerűsíti és egyszerűsíti az eddigi intézményrendszert – közölte az NGM, kiemelve, hogy az elmúlt időszakban már több háttérintézmény megszűnt vagy átalakult.

A kormány célja, hogy lehetőség szerint mindennemű költségvetési kifizetés, így a nyugdíjkifizetés is a Magyar Államkincstáron keresztül történjen.

„Tehát novembertől a nyugdíjasok a megszokott rendben kapják a nyugdíjakat. Postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság” – közölték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.