BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankfurtot választotta a Goldman Sachs

Gőzerővel készül a Brexit valamennyi lehetséges kimenetelére a Goldman Sachs. Az biztos, hogy londoni bázisukat teljesen nem fogják felszámolni.

Az amerikai befektetési bank a csütörtökön megszellőztette, hogy Frankfurtban hozza létre európai tevékenységeit összefogó holdingvállalatát. A Goldman Sachs Europe SE néven alapított vállalat magába foglalja a Wall Street-i bankház németországi tanácsadási üzletágát, s ide olvasztják majd be több spanyolországi és más kontinentális érdekeltségüket is – értesült a Bloomberg.

Forrás: AFP

A hírügynökség forrásai szerint a Brexitre való felkészülés folyamatába illő átszervezés egyelőre nem érinti a londoni munkahelyeket, azok esetleges átköltöztetése a kontinensre addig nem időszerű, míg a kilépési tárgyalások el nem mozdulnak a holtpontról, s ki nem derül, hogy az Egyesült Királyság és az Európai Unió között milyen megegyezés körvonalazódik az egységes piachoz való hozzáférés módját illetően.

Még hosszú hónapok kellenek ahhoz, hogy ez eldőljön, s hogy pénzügyi világ képviselői megalapozottan tudjanak döntést hozni arról, hol folytatják a tevékenységüket és hol zárnak be. Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója mindenesetre már a múlt hónapba kitwittelte, hogy ezentúl valószínűleg sokkal több időt fog tölteni Németország pénzügyi központjában, de Londont sem hagyja el: épül a Goldman Sachs új londoni irodaháza, s már csak az a kérdés, hogy az egész épületet belakják, vagy néhány emelettel kevesebb is elég lesz a brit piac kiszolgálásához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.