BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megválasztották a 2017-es év legjobb bankjait

Az OTP Bank lett a Mastercard – év bankja 2017 verseny fődíjasa, az Év bankára elismerést pedig Dr. Patai Mihály kapta. A november 15-én megrendezett díjátadón idén egyedálló módon az Év színházművésze és az Év filmművésze díjakat is átadták.

A Mastercard – év bankja verseny keretében idén nyolc bankszakmai kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. A hangsúly a hétköznapi ember által igénybe vett szolgáltatásokra helyeződött, azon belül is az ügyfélbarát, innovatív megoldások kiemelése, díjázása volt a cél. Összesen 63 pályázat érkezett 12 pénzintézettől, melyeket egy előre meghatározott szempontrendszer alapján közel hatvan fős szakmai zsűri értékelt.

„Az év bankja” elismerést az OTP Bank vehette át. Ebben a kategóriában a pontozáskor a zsűri figyelembe vette a további kategóriákban nyújtott teljesítményt is, így a legrangosabb cím nem csupán az üzleti eredményt tükrözi, hanem sokkal inkább egy átfogó képet ad a hazai bankszektor legjobbjairól.

Az OTP Bank kapta az első helyezettnek járó oklevelet „Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze” kategóriában is. Ezt az elismerést az OTP Direkt internetbank és Smartbank alkalmazással nyerte el, amely számos funkcióval – például QR kódos regisztrációval, ujjlenyomatos belépéssel és aláírással, grafikus egyenleg-, számla- és kártyatörténettel – segíti az ügyfeleket a gyors és hatékony bankolásban.

Fotó: Földi D. Attila

A CIB Bank bizonyult a legjobbnak „Az év lakossági hitelterméke” kategóriában, az Előrelépő Személyi Kölcsönnel, amely akár hét perc alatt elérhető a mobilalkalmazáson keresztül, egyedülállóan a hazai piacon.

„Az év társadalmilag felelős bankja” kategóriában idén a K&H Bank végzett az első helyen. A bank fenntarthatósági tevékenységének fő területei a vállalkozásösztönzés, pénzügyi oktatás, környezetvédelem és az egészség. A pénzintézet fogyatékkal élő ügyfelei számára akadálymentesítési stratégiát hozott létre, és munkatársait is aktívan bevonja támogatási programjaiba.

Az egyik legnépszerűbb kategória idén „Az év lakossági megtakarítási terméke” volt, amelyben a MagNet Bank lett az első. A nyertes termék, az Apránként Megtakarítási Program abban segíti a bank ügyfeleit, hogy úgy érjék el megtakarítási céljaikat, hogy közben folyamatosan nyomon tudják követni, hol tartanak azok megvalósításában.

„Az év lakossági számlacsomagja” kategóriában idén a Gránit Bank végzett az élen, a Helló Gránit számlacsomag termékével, amely a világon bárhonnan kényelmesen megnyitható laptopon, Andorid és iOS mobilon, valamint a Gránit VideóBankon keresztül egyaránt.

„Az év leginnovatívabb bankja” díjat szintén a Gránit Bank nyerte, holtversenyben az OTP Bankkal. A Gránit Bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, példa ezek közül az online számlanyitás és szerződéskötés tetszőleges helyen és időben, a Gránit eBank, az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, a VideóBank (élő online ügyfélszolgálat) és a GránitPay. Az OTP Bank pályázatában azt emelte ki, hogy elsőként náluk valósult meg a bankfüggetlen érintéses mobilfizetés a Simple alkalmazáson belül. A bank a digitális aláírópadok fióki bevezetésével fokozatosan áttér a papírmentes működésre, és teljesen online igényelhető személyi kölcsön termékkel segíti az ügyfelei kölcsönhöz jutását.

„Az év bankára” címet idén Dr. Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankok vezetői választják ki maguk közül.

A Mastercard idén két különdíjat is létrehozott, hogy díjazza és bemutassa a kiemelkedő teljesítményeket. Az elismeréseket az idei Év bankja gálán osztották ki Budapesten, 2017. november 15-én. A Mastercard – Az év színházművésze díjat Keresztes Tamás az Egy őrült naplója című produkcióban nyújtott magas színvonalú teljesítményéért nyerte el. A Mastercard – Az év filmművésze díjjal a hazai filmes szcéna leginnovatívabb alkotóját ismerték el. A díjat Hajdu Szabolcs és stábja az Ernelláék Farkaséknál című Magyarországon és nemzetközileg is kiemelkedően sikeres filmes és színházi produkció innovatív megalkotása, a finanszírozási és alkotói háttér megszokott kereteken kívül történő létrehozása miatt kapta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.