BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem hazudtolta meg magát a Wall Street

A gyorsjelentések szerint a június eleje óta váratlanul több mint 25 százalékot emelkedő olajár éreztette hatását az eredményekben.

Az S&P 500 indexbe tartozó vállalatok 85 százaléka már közzétette idei harmadik negyedéves eredményeit: idén is szolgáltatott meglepetéseket a Wall Street. A gyorsjelentések szerint a vártnál jobb három hónapot zártak az energetikai vállalatok, a június eleje óta váratlanul több mint 25 százalékot emelkedő olajár éreztette hatását az eredményekben.

Az ingatlanalapok a pozitív és a negatív listán is előkelő helyen szerepelnek, ezen a piacon az eredményeket javarészt egyszeri tételek, akvizíciók, beruházások és leírások befolyásolták. Az elektromos alkatrészek gyártói viszont a vesztesek kategóriáját vezetik, ám itt is egyszeri tételek felelősek az előzetesen becsültnél gyengébb teljesítményért.

A listán kitűnik, hogy az Amazon több mint hétszeresen teljesítette túl a becsült egy részvényre jutó nyereségét. A világ legnagyobb online kereskedelmi hálózata piaci részesedést szerzett legnagyobb riválisaival szemben. Emellett a vállalat tovább építi portfólióját: a cég 16 milliárd dolláros bevé­telt szerzett kötvény­kibocsátásból, ebből viszont csak 13,7 milliárdot költött el a Whole Foods felvásárlására, amivel az élelmiszer-kiskereskedelmet is be kívánja vonni tevékenységébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.