BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz modern ATM-mel erősít az OTP

Az OTP Bank digitális fejlesztési programjának keretében tavaly ősszel kezdte meg intelligens bankautomatáinak telepítését. Az év végéig közel 200 újabb intelligens automata áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

Az elmúlt hónapokban tovább bővítette modern ATM-hálózatát az OTP Bank, így a készpénz ki- és befizetésre egyaránt alkalmas ATM-ekből már 162 darab érhető el országszerte. A pénzintézet tervei szerint az év végéig közel 200 ilyen intelligens automata áll majd az ügyfelek rendelkezésére, amelyek segítségével a nap 24 órájában, akár ünnepnapokon, vagy éppen hétvégén is lehetőség van készpénzbefizetésre, az összeg pedig azonnal rendelkezésre áll a befizető folyószámláján – írja sajtóközleményében az OTP Bank.

Forrás: AFP

Hozzáteszik: a tavaly őszi indulástól kezdve 2017 október végéig összesen 418 ezer készpénzbefizetés történt az intelligens ATM-eken keresztül. Ezek összértéke elérte az 51 milliárd forintot. Októberben a havi befizetések forgalma meghaladta a 13 milliárd forintot, ami 246 százalékos növekedést jelent a júliusban mért értékhez képest.

Az elmúlt hónapok kimagasló tranzakciószámai, valamint a pozitív visszajelzések mind azt bizonyítják, hogy bankunk ügyfelei szeretik és aktívan használják is digitális újításunkat. Ezekre a visszajelzésekre az intelligens ATM-ek számának bővítésével válaszolunk, hogy a befizető ATM-eket még több ügyfelünk számára tegyük elérhetővé az ország számos pontján

– nyilatkozta Kéner Zsolt, az OTP Bank senior üzletfejlesztési menedzsere. A szakértő hozzáfűzte, a kelet-közép-európai régióban egyedüliként az OTP Bank alkalmazza a készpénz visszaforgatási technológiát, amelynek köszönhetően a befizetett készpénz közel 90 százaléka visszaforgatható a pénzfelvételkor – ezzel csökkentve a készpénzlogisztikai költségeket – írja a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.