BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

További növekedést ért el az MKB Nyugdíjpénztár

Több mint 84 ezer tag mintegy 129 milliárd forint vagyonát kezelte az MKB Nyugdíjpénztár 2017. szeptember végén, amely 8 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához hasonlítva. Az egyéni tagdíjbefizetés 18 százalékos emelkedése határozottan tükrözi a tagok egyre tudatosabb megtakarítási szándékát a nyugdíjas éveikre – közölte az MKB Bank.

Az MKB Nyugdíjpénztár elmúlt 15 év nettó átlaghozama a Kiegyensúlyozott portfólióban 7,37 százalék volt, mely a tagság közel kilencven százalékának vagyonát tartalmazza. A Növekedési portfólióban 7,17 százalék, a Klasszikus portfólióban 6,22 százalék, a kizárólag lekötött betétbe fektető Kiszámítható portfólióban pedig 5,68 százalék hozam került jóváírásra, miközben folyamatosan az inflációt meghaladó jelentős mértékű értéknövekedést könyvelhettek el a tagok. A kamatadómentes hozam mellett az adókedvezménnyel is látványos gyarapodást mutatnak a tagi vagyonok.

Forrás: AFP

Az idei évben a pénztártagi magatartás jellemzően azt mutatja, hogy akkor is élnek az egyéni befizetés lehetőségével, ha a megváltozott adózási körülmények miatt a munkáltató nem, vagy csak korlátozott formában biztosítja a nyugdíjpénztári hozzájárulást. Egyre többen választják a 100.000 forintos pénzbeli lehetőséget és a juttatás részét vagy egészét tudatosan egyénileg befizetik az önkéntes nyugdíjpénztári számlájukra. Ezáltal jogosultak lesznek a 20 százalék adókedvezményre, mely szintén gazdagítja a nyugdíjcélú megtakarítást.

Tendencia lett, hogy az év vége felé jelentősen nőnek az egyéni befizetések, a pénztártagok a jövedelmük egy részét „beforgatva”, kihasználják a következő év elején visszaigényelhető adójóváírás lehetőségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.