BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Konzum-csoport többségi befolyást szerezhet az Appeninn Holdingban

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Konzum PE Magántőkealap, valamint a Konzum Management Kft. együttesen 51,34 százalékos, többségi befolyást szerezhet az irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Holding Nyrt. fölött – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatásból.

A Konzum Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság többségi tulajdonának megszerzése két ügyletből tevődik össze. Az augusztusi bejelentésnek megfelelően most került a társaság tulajdonába a Lehn Consulting AG-tól vásárolt, 24,51 százalékos részvénycsomag. Emellett a Konzum Nyrt. leányvállalata, a Konzum Management Kft. a december 18-i záróárfolyamon (724 forint/részvény) kivásárolja a Lehn Consulting AG Appeninnben lévő, a mai napig kibocsátott részvények 2,32 százalékos csomagját. A Konzum Management Kft. tulajdonszerzéséhez Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.

A szükséges versenyjogi eljárást követően az Appeninn Nyrt. nevesített tulajdonosai az alábbiak szerint változnak:

  • Konzum PE Magántőkealap 24,51 százalék,
  • Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 24,51 százalék,
  • Konzum Management Kft. 2,32 százalék.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.