BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy napja volt az OTP-nek

Az OTP jó szereplésének köszönhetően emelkedéssel fejezte be a tegnapi kereskedést a BUX.

Elsősorban az OTP jó szereplésének köszönhetően emelkedéssel fejezte be a tegnapi kereskedést a BUX: az index 1,18 százalékkal került feljebb, és 38 018 ponton zárt. Az OTP régiós szinten is felülteljesítő volt, a bankpapírok 2,4 százalékkal drágultak, záráskor 10 280 forintos áron kereskedtek velük. A hétfői nagy esés után a Mol kereskedése enyhe emelkedést mutatott, ami 0,3 százalékos pluszra és 2935 forintos záróárra volt elég. A Richter ára nem változott, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal lett olcsóbb, részvényei 467 forintot értek a nap végén.

Elindult a BÉT finanszírozásával a kispapírok elemzése, elsőként a Concorde publikált a Duna House-ról, 4585 forintos célárral vételre ajánlva a részvényt. Az elemzés hatására a papírok 4,7 százalékkal kerültek feljebb, és 3686 forintos áron fejezték be a kereskedést.

Az euró gyengült a dollárral szemben, és egyhavi mélypontjának közelébe érkezett. Megtörni látszik az olajár emelkedése: a WTI számára az 58,5 dolláros szint volt a fordulópont, onnan már egydollárnyit csökkent a jegyzési ár kora estére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.