BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP: jelentősen bővült a személyi kölcsönök piaca

Mintegy ötven százalékkal tovább bővült a személyi kölcsönök piaca tavaly az első kilenc hónapban 2016 azonos időszakához képest. A dinamikusan növekvő piacon a tavalyi év első kilenc hónapjában az OTP Bank által kihelyezett új személyi kölcsönök összege meghaladta a 85 milliárd forintot.

Jelentősen növekedett az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök összege tavaly, a 2016-os több mint 60 százalékos emelkedés mintegy 50 százalékkal bővült. A hitelintézet a tavalyi év első háromnegyed évében több mint 85 milliárd forintnyi új személyi kölcsönt folyósított, ezzel az eredménnyel az OTP Bank 2017-ben is megőrizte közel 40 százalékos részesedését a személyi kölcsön piacon – olvasható az OTP Bank közleményében.

Forrás: MW

Az OTP Bank a személyi kölcsön ügyintézés teljes folyamatát elsőként digitalizálta Magyarországon, így a termék egy számítógép segítségével akár otthonról is intézhető a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Az online kötött szerződések száma meghaladja a 4000 darabot, míg a kihelyezett összeg a több milliárd forintot.

A személyi kölcsönt így igénylő ügyfelek életkorát vizsgálva elmondható, hogy nincsenek jellemző korosztályok. Ugyanúgy igénylik a terméket a húszas, harmincas éveikben lévők, mint az idősebb korosztályok – áll a közleményben.

Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója az eredmények kapcsán elmondta:

A személyi kölcsön igénylések nagyarányú bővülésében egyre nagyobb szerepe van az online ügyintézési lehetőségnek, a digitális fejlesztéseknek. A tavalyi évben a megkötött szerződések 7 százaléka már teljes egészében elektronikusan, az OTPdirekt internetbankon keresztül történt.

A személyi kölcsön termék népszerűsége miatt az OTP Bank a fióki ügyintézést is digitalizálta, ez egyrészt a háttérfolyamatokat érintette, másrészt a személyi kölcsön igénylése teljesen papírmentessé vált, a már minden fiókban elérhető digitális aláírópad segítségével. A korszerű, a legmagasabb szintű bankbiztonsági előírásoknak is megfelelő eszközre már több százezer OTP ügyfél regisztrált, a megoldásnak köszönhetően eddig 5,6 millió oldalt nem kellett kinyomtatni a fiókokban – derül ki a pénzintézet közleményéből.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.