BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalódást okozott a Walmart jelentése

A Walmart előző negyedévével kapcsolatos várakozások némileg túl lettek pumpálva – véli Kiss Domokos, a Random Capital elemzője.

Kézhez kapták a befektetők kedden a Walmart friss, ropogós számait az előző negyedévről. A csalódást keltő gyorsjelentést követően beszakadt a papír árfolyama, a nap végén több mint 10 százalékos mínuszban hagyta el a parkettet. Az ünnepi szezont a vártnál alacsonyabb eredménnyel hozta a vállalat, kiemelten negatív tényező volt az e-kereskedelem értékesítési számainak éves alapú szignifikáns csökkenése.

Véleményem szerint a Walmart előző negyedévével kapcsolatos várakozások némileg túl lettek pumpálva, részben emiatt lett ekkora csalódás a keddi jelentés. Az amerikai üzletek értékesítési számainak növekvő trendje továbbra is sértetlen: 2,6 százalékos emelkedést mértek, amihez a forgalom növekedése is hozzájárult. Aggodalomra inkább az online értékesítési ágazat adott okot. Az előző évi azonos időszak 50 százalékos növekedése 23 százalékra zuhant. Ennek ellenére tartja az idei évre megfogalmazott 40 százalékos növekedési célt a vállalat a szegmens értékesítési számainál. Ugyanilyen optimizmus övezi az értékesítések emelkedő trendjének folytatódását is, ami kicsit megalapozottabb lehet.

Ha az előző negyedévben látott megingás ellenére sikerül elérni a megcélzott számokat, akkor a mostani erőteljes korrekció a részvények árfolyamában vételi lehetőséget jelenthet. Az online értékesítés inkonzisztens teljesítménye viszont egyértelműen kockázati faktor, és egyúttal a vállalat legsebezhetőbb pontja, erre érdemes figyelni az elkövetkező negyedévekben is a Walmartnál.

Technikailag a keddi kereskedésben elszenvedett vaskos mínuszokkal nagy tér nyílt meg a gyengülés számára, rövid- és középtávon így a negatív kilátások lehetnek érvényben. A korrekció mélyülése esetén a Fibonacci-szintekre támaszkodva először a 90, majd a 82,5 dolláros szinteknél érdemes keresni kedvező beszállási lehetőséget a megfelelő technikai jelzések mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.