BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több a hiteles Magyarországon

Töretlenül nő a hitelek iránti érdeklődés a lakosság körében, pedig a háztartásoknak már 2017 szeptemberében is hatmilliónál több szerződésük volt.

Töretlenül nő a hitelek iránti érdeklődés a lakosság körében, pedig a Központi Hitelinformációs Rendszer szerint

a magyar háztartásoknak már 2017 szeptemberében is hatmilliónál több szerződésük – 959 ezer jelzáloghitel- és több mint ötmillió egyéb hitelszerződésük – volt

– olvasható a Népszava hétfői kiadásában.

Fotó: Kallus György

2018 első két hónapjában már 100 milliárd forint fölé emelkedett az új lakáshitelek összege, ami 38 százalékos éves növekedést jelent.

A leglátványosabb bővülés a személyi hiteleknél látható:

a folyósított összeg csaknem 58 milliárd forintra nőtt az idei év első két hónapjában. Ez 72 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, 2016 első két hónapjával összevetve pedig másfélszeres bővülést jelent.

Pleschinger Gyula: beindult a hazai hitelezés

A hitelezés újra beindult Magyarországon, a vállalati hitelek terén az 5-10 százalékos éves növekedés, a lakossági hiteleknél pedig 3 százalék körüli éves növekedés fenntarthatóan megjelent – mondta Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.