BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemaradtak a magyar bankok a digitalizációban

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak – állapította meg az idei Deloitte Digital Maturity elnevezésű felmérés.

A magyar bankok közül a legnagyobb nyolc szereplő digitális érettségét vizsgálta az idei Deloitte Digital Maturity elnevezésű felmérés, mely 38 országban, 238 bankot és 10 FinTech céget vett górcső alá.

A kilenc közép-kelet európai ország közül csak a szlovénokat, illetve az elemzésbe újonnan bekerülő lett bankokat tudta a magyar mezőny megelőzni, így végzett régiós szinten a 7. helyen.

Az elérhető dgitális funkcionalitások százalékos aránya a banki ügyfélciklus egyes szakaszaiban
Forrás: Deloitte Digital Maturity Study, 2018

A magyar banki érettség megegyezik az európaival az onboarding fázisban, emellett megközelítjük az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) átlagot a mindennapi bankolás és a keresztértékesítés területén is. Ezek a fázisok a legfontosabbak, mivel míg a mindennapi bankolás bizalmat és lojalitást épít az ügyfél és a pénzintézet között, addig a keresztértékesítési fázisban realizálódik a bevételek nagy többsége.

Míg az információszerzés fázisában magas értékeket értek el a magyar bankok, addig az utolsó szakaszban szinte semmilyen digitális fejlesztés nem valósult meg a hazai piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.