BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó napjuk volt az európai börzéknek

Vegyes kezdés után túlnyomó többségében több-kevesebb nyereséggel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai tőzsdék.

A páneurópai Stoxx 600 index 0,62 százalék, az FTSE Eurofirst 300 index 0,61 százalék nyereséget mutatott a kereskedés végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,60 százalékkal emelkedett.

A még nem hivatalos záró adatok szerint

  • a londoni FTSE-100 index 0,53 százalékkal erősödött szerdán,
  • Frankfurtban 1,56 százalékkal emelkedett a DAX index,
  • a párizsi CAC-40 pedig 0,29 százalék nyereséggel zárt.
  • Madridban 1,12 százalékos plusz,
  • Milánóban 1,14 százalék volt a szerdai indexnyereség.
  • Akadt azonban veszteséggel záró tőzsde is Európában, például a lisszaboni 0,32 százalék indexcsökkenéssel.

    Forrás: AFP

    Az európai indexeket elsősorban a nap folyamán közzétett negyedéves vállalati eredmény beszámolók vezették feljebb szerdán. A makrogazdasági adatok szerdán nem kedveztek az árfolyamoknak, áprilisban ugyanis az IHS Markit gazdaságkutató intézet kimutatása szerint lassult a feldolgozóipari növekedési ütem az euróövezetben.

    Az Apple beszállítóinak, az Austria Microsystems és az STMicroelectronics félvezető áramkör gyártóknak különösen jó napja volt az Apple várakozáson felüli második pénzügyi negyedévi eredményének köszönhetően.

    A legjobban teljesítő ágazat azonban a nyersanyagipar volt, szintén negyedéves eredmény beszámolóknak köszönhetően. Az ágazati mutató két és fél százalékkal erősödött.

    Az olajár vegyesen alakult, a Brent 0,34 százalékkal hordónként 72,88 dollárra csökkent, a WTI 0,21 százalékkal 67,39 dollárra emelkedett.

    Az eurót 0,21 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1968 dolláron, az arany ára négy havi mélypont közelében alig változott 0,02 százalékkal 1307,10 dollárra emelkedett unciánként.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.