BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hektikus kereskedés várható hétfőn

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe pénteki záróértékéhez képest nem változott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35 396,62 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest nem változott.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője korábban elmondta, a nemzetközi tőzsdéken negatív nyitás várható, az ázsiai piacok gyengélkednek a kereskedelmi háborús félelmek miatt. A Budapesti Értéktőzsde napközben követheti a nemzetközi hangulatot, ugyanakkor a budapesti nyitáshoz adhat némi pozitív hatást a GKI Gazdaságkutató konjunktúraindexe, amely a vártnál jobb lett.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint bizonytalan mozgás várható a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn, mivel nem kedvező a nemzetközi befektetői hangulat. A vezető részvények közül az OTP-re érdemes leginkább figyelni, amennyiben az árfolyama tartósan meg tud maradni 10 000 forint felett, a későbbiekben folytatódhat a pozitív korrekció, de hétfőn mindenképpen hektikus mozgás várható a bankpapír piacán.

A Richter jegyzése az 5000 forintos szint közelébe süllyedt, letörése esetén újabb tér nyílhat meg a csökkenés előtt. A Magyar Telekom árfolyamában 400 forint, a Mol esetében pedig a 2675 forint lehet a fontos támasz – tette hozzá Varga Zoltán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.