BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Informatikába fektet a SET Group

Feltőkésítette informatikai leánycégét a SET Group. A leányvállalat a társaság innovatív technológiai üzletágának részét képezi.

Százmillió forintot bocsátott a SET Group Nyrt. a százszázalékos tulajdonában álló leányvállalat, a SET Informatikai Zrt. rendelkezésére. Emellett azt is olvashatjuk a csoport 2017. évet lezáró, nemzetközi pénzügyi beszámolókészítési standardok szerinti kimutatásaiban, hogy eszközállományuk 15,06 millió forint volt (ebből a tulajdoni részesedést jelentő befektetések tízmilliót tettek ki). A SET Group Nyrt. vagyona a 2018. június 6-án lezárult tőkeemelés, valamint a SET Informatikai Zrt. alaptőkéjének rendelkezésre bocsátása után meghaladja a 250 millió forintot.

A SET Informatikát tavaly ősszel alapítottuk, s most került sor a feltőkésítésére

– mondta a Világgazdaságnak Orbók Ádám, a csoport stratégiai igazgatója. Hozzátette, hogy a leánycég a társaság egyik frissen indított üzletágához nyújt informatikai hátteret. Ez az üzletág az új generációs technológiákat célozza, s széles körben, elérhető áron kínál olyan szolgáltatásokat, amelyekkel partnereik például megkülönböztethetik az értékes új generációs technológiákat a blokkláncjelmezbe bújtatott piramisjátékoktól. Az üzletág élére a NAV bűnügyi szakterületéről igazoltak szakértőt.

Egy másik üzletágat is elindít a SET Group, amellyel a kkv-szektor visszavonulásra készülő, cégüket személyesen vezető tulajdonosainak keltheti fel az érdeklődését. E vállalati körben minden harmadik cég számára óriási kihívás az alapító-tulajdonos, egyben vezető menedzser utódlása. A SET Group a generációváltáshoz kínál megoldást, amellyel elkerülhető az ilyenkor gyakran előforduló értékvesztés.

A társasághoz csatlakozó cégek vezetését egy tízfős, különböző szakterületeket képviselő testület veszi át, amely egy kihelyezett menedzseren keresztül végzi a cég irányítását. Az első évben párhuzamosan történik a leányvállalatok irányítása, majd a korábbi vezetőség fokozatosan háttérbe vonul. Így nem vész el a tulajdonos-ügyvezető személyes imázsából fakadó piaci előny.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.