BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól járt a Twitter a Bayer-Monsanto felvásárlással

A Twitter lesz a Bayer-Monsanto-felvásárlás egyik nyertese, a mikroblog-üzemeltető ugyanis átveszi az amerikai génkezelt vetőmaggyártó helyét az S&P 500-as tőzsdeindexben.

A váltás a csütörtöki New York-i tőzsdenyitással történik meg, várhatóan addig hivatalosan is lezárja a német vegyipari társaság a Monsanto akvizícióját. A jó hírre 5 százalékos erősödéssel 12 havi csúcsra, 39 dollár fölé ugrott a börzén 2015 végén bemutatkozó Twitter árfolyama.

A cég egy év alatt megduplázta az árfolyamát, ebből 58 százalékot az idén tapasztott hozzá.

Fotó: AFP

Az üzenetküldő társaság már nyereségessé vált, ismeretsége is gyorsan nő, köszönhetően egyik „reklámarcának”, a világgal Twitter-üzenetekben kommunikáló Donald Trump amerikai elnöknek.

A meghatározó amerikai tőzsdeindexeket gondozó S&P Dow Jones Indices egyúttal azt is bejelentette, hogy a Monsanto távozásával átrendeződés lesz a legjobb száz vállalatot tömörítő S&P 100 indexben is, ott a viharos gyorsasággal terjeszkedő Netflix internetes videószolgáltató lép egyet előre (a hírt félszázalékos erősödéssel honorálta az árfolyam).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.