BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot nőne a CIG Pannónia és az Appeninn is

Az Appeninn több mint hatszorosára növelné öt év alatt bruttó eszközértékét a tavalyihoz képest, a CIG Pannóniánál azt várják, hogy a nyereségek mellett az árfolyam is elindul felfelé, míg a Duna House további akvizíciókat tervez – derült ki a Világgazdaság Tőzsdekonferencia 2018 - A fák tényleg az égig nőnek? című konferenciáján.

Tovább nőne a CIG Pannónia

Jelentős stratégiaváltáson ment keresztül 2014-ben, és az elmúlt három évben már nyereséges volt a CIG Pannónia – jelentette ki Kádár Gabriella, a cég vezérigazgatója. 2015-ben 928 millió forint, 2016-ban 724 millió forint volt a társaság adózott eredménye, tavaly viszont már meghaladta a 2,5 milliárd forintot is.

A mostani teljesítménnyel a piac hetedik-nyolcadik helyén vagyunk, ami a középmezőny eleje, ugyanez a helyzet a vagyonbiztosítónkkal is. Mind a két cégünk tőkeerős, nem jelentett gondot az S2 tőkemegfelelés – tette hozzá Kádár Gabriella, hozzátéve,

a CIG Pannóniának újabb akvizíciós terveik vannak.

A kereszttulajdonlás révén még erősebbnek tudható partneri kapcsolatunktól azt várjuk, hogy az elkövetkező években az értékesítési kapacitásnövelésen tudunk majd dolgozni – fogalmazott.

A zászlóshajó nyugdíjbiztosítások mellett egyre nagyobb szerepet hasítanak ki a társaságok biztosításai is. Kádár Gabriella úgy véli, hogy a következő három évben megduplázzák majd az üzleti teljesítményüket, ami reményeik szerint az árfolyamukon is meg fog majd látszani.

Balról jobbra: Korányi G. Tamás (moderátor), Székely Gábor (Appeninn Nyrt.), Kádár Gabriella (CIG Pannónia), Schilling Dániel (Duna House)
Fotó: Móricz-Sabján Simon

További akvizíciókat tervez a Duna House

Schilling Dániel, a Duna House befektetési kapcsolattartója és akvizíciós tevékenységének vezetője előadásában elmondta, hogy cégcsoportjuk tevékenységének alapja az ingatlanközvetítés, ezzel indultak el 20 éve. Később pénzügyi termékek is bekerültek a portfólióba (például lakásbiztosítás, lakástakarék), majd különböző kiegészítő szolgáltatásokkal és ingatlanbefektetésekkel is bővítettek.

Cégcsoportjuk 5 milliárdos árbevételt ért el tavaly, jelen vannak még Csehországban és Lengyelországban is, árbevételük 31 százaléka már innen érkezik.

Stratégiájukról elmondta, hogy Lengyelországban növelnék jelenlétüket, újabb irodák nyitását tervezik. Magyarországon 5-20 százalékos piaci bővüléssel számolnak.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy valóban adná magát Szlovákia, mint a terjeszkedés következő állomása, azonban északi szomszédunk túl kicsi a Duna House-nak a további terjeszkedéshez. Hozzátette ugyanakkor, hogy terveznek további akvizíciókat.

Nagyot nőne az Appeninn

Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója elmondta, hogy cégük új stratégiája három pilléren alapszik: ingatlanfejlesztéssel eddig nem foglalkoztak, de elérkezettnek látták az időt, hogy ezzel is bővüljön a cég tevékenysége. További fejlesztési lehetőségek adódnak például az iroda és kiskereskedelmi piacon, valamint szintén fontos stratégiai elem a Konzum-Opus csoport szinergiáinak kihasználása is.

2020-ra több mint hatszorosára, 479 millió euróra növelnék az Appeninn bruttó eszközértékét a tavalyihoz képest. A nettó eszközértéket hétszeresére növelnék öt év alatt, míg az egy részvényre jutó nettó eszközérték négyszeres, az EBITDA 17-szeres pozitív változását várják.

Előzetes számításaik szerint várhatóan 2020-tól fizethetnek osztalékot a részvényeseiknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.