BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bejött az áremelés a kínai okostelefon-gyártónak

A Xiaomi kínai elektronikai cég, amely a világ negyedik legnagyobb okostelefon-gyártója, a vártnál nagyobb negyedéves bevételről jelentett szerdán.

A cég azt közölte, hogy a bevétele éves szinten 68,3 százalékkal, 45,24 milliárd jüanra (6,60 milliárd dollár, 1 jüan=40,75 forint) nőtt. Szakértők kisebb bevételre, 39,18 milliárd jüanra számítottak.

A Xiaomi adózott eredménye 14,63 milliárd jüan lett a második negyedévben az idei első negyedévi 7,03 milliárd jüan veszteség után.

A Xiaomi pekingi székhelye
Fotó: AFP

A kínai cég eladásai okostelefonokból éves összevetésben 58,7 százalékkal, 30,5 milliárd jüanra nőttek, amit részben áremeléssel sikerült elérnie.

A Xiaomi bevételeinek mintegy 70 százaléka származik az okostelefonok eladásából, 20 százalék más termékek, mint például a televíziós készülékek értékesítéséből, és mintegy 10 százalék internetes szolgáltatásokból.

A 2010-ben alapított Xiaomi júliusban vezette be részvényeit a hongkongi tőzsdére, ahol a cég árfolyama szerdán 1,6 százalékkal drágult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.