BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tapogatózva indult a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,22 pontos emelkedéssel, 36 955,38 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,22 pontos emelkedéssel, 36 955,38 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest szinte változatlan. Iránykeresés és kivárás jellemezheti a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kereskedést csütörtökön az elemzők szerint.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, negatív és pozitív hírek egyaránt vannak a világban, emiatt iránykeresés várható a tőzsdén csütörtökön.

Fotó: VG

Hozzátette, a globális fejlett piacon erősek, ugyanakkor

az Oroszország ellen szerdán bejelentett újabb szankció miatt az orosz kitettséggel rendelkező részvények negatívan teljesíthetnek. A Budapesti Értéktőzsdén ilyen az OTP papírja, emiatt a banki részvénynél lehet, hogy lesznek eladók.

A többi magyar vezető részvénynél stabil kereskedés várható a Condorde elemzője szerint, aki úgy vélte, hogy

a Magyar Telekomnál elképzelhető a 420 forintos árfolyam elérése.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője úgy látja, hogy a BÉT-en a csütörtökön alapvetően kivárás jellemezheti a befektetőket.

Elemzésében az Equilor szenior elemzője hangsúlyozta,

a Mol árfolyamában a 2780 forintos szintre kell figyelni, amennyiben nem kerül tartósan ez alá a jegyzés, a későbbiekben folytatódhat az emelkedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.