BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre kiléphet a csökkenő trendből a BUX index

A pénteki kereskedésben meghatározó szinthez érkezett a BUX index, hiszen a január vége óta tartó csökkenő trendcsatorna felső trendvonala 36 350 pontra tehető, amit sikerült is átlépni.

Ha a kitörés szignifikáns lesz, végre trendforduló jöhet a hazai részvénypiacon, és tartósan emelkedő pályára állhat a hazai részvényindex. Ez esetben a következő hetekben elérhető a kétszáz napos mozgóátlag, amely 38 000 pont közelében húzódik. A vezető részvények közül továbbra is pozitív a technikai képe a Richternek és az OTP-nek, a Mol esetében a 2780 forintos ellenállásra kell figyelni, amelynek szignifikáns áttörése adhatna újabb lendületet. Ugyanakkor a Magyar Telekom technikai képe továbbra is negatív, hamarosan elérhető lehet a 380 forintos szint.

Az OTP árfolyama korábban átlépett egy fontos Fibonacci-szintet 10 230 forintnál, majd vissza is tesztelte, és múlt hét szerdán ismét megkezdődött az emelkedés az árfolyamában.

A mostani technikai kép azt mutatja, hogy hamarosan elérhető lehet a kétszáz napos mozgóátlag, amely 10 710 forintnál található, majd ott az emelkedés megakadására lehet számítani. Egy esetleges negatív korrekció esetén a 10 300 forintos szint közelében adódhat ismét kedvező vételi lehetőség az OTP-ben.

A Richter árfolyamának emelkedése a kedvező számokat tartalmazó gyorsjelentés hatására folytatódott a múlt héten, és pénteken sikerült az ötvennapos mozgóátlagot is áttörni.

Ezzel meg is érkezett az árfolyam a következő, kiemelten fontos ellenállási szinthez, amely egy január vége óta tartó csökkenő trendvonalon található. Némi hezitálás után ezt is áttörheti a jegyzés, és folytatódhat az emelkedés az 5200–5300 forintos tartomány irányába. A korábban megjelent fordított fej és vállak alakzat célárfolyama 5300 forintra mutat, várakozásom szerint ez viszonylag rövid időn belül teljesülhet.

A Mol pénteki jelentését is kedvezően fogadták a befektetők, így az árfolyam továbbra is egy emelkedő háromszög alakzatban mozog.

Az alakzat felső szára képez meghatározó ellenállási szintet 2780 forintnál, ennek szignifikáns áttörése esetén számíthatunk további emelkedésre. Ez esetben egy tavaly no­vember óta tartó csökkenő trendcsatorna felső trendvonaláig tarthat a pozitív irányú mozgás, amely most 2850 forintnál található. Ha nem sikerül átvinni a háromszög alakzat felső szárát, a harminc- és ötvennapos mozgóátlagok képezhetnek fontos támaszt a későbbiekben, 2680 forint közelében.

A teljes elemzés a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.