BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétpennys gesztus az RBS türelmes részvényeseinek

Tíz év után először fizet osztalékot a Royal Bank of Scotland.

Tíz év után először fizet osztalékot a Royal Bank of Scotland, amely csak gigantikus, 45,5 milliárd fontos állami mentőövvel tudta átvészelni a 2008-as pénzügyi összeomlást, utána pedig veszteséges évek következtek a pénzügyi csoport gyökeres átalakítása közepette.

Az állami tulajdonrész mára 62 százalékra csökkent, ez után most 150 millió fontos osztalék jár az államkincstárnak – írja a Reuters. Ross McEwan vezérigazgató mérföldkőnek nevezte a lépést, a 190 ezer részvénynek járó, papíronként 2 pennys osztalékot pedig csekély ellenszolgáltatásnak az éveken át tanúsított türelemért.

Az állami részvénycsomag fokozatos leépítése még hosszú évekig eltart, a mostani és a remélhető későbbi osztalékot London az államadósság törlesztésére fordítja. A bank tőzsdei megítélése nem rózsás, árfolyama az idén 14 százalékot veszített értékéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.