BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugdíjak átutalása: a pénzügyminiszter vizsgálatot indított

Varga Mihály pénzügyminiszter vizsgálatot indított a technikai okok feltárására.

Az utalások fokozottabb biztonsága érdekében az eljárás során keletkezett technikai problémák okainak feltárására vizsgálatot indítottam, amelynek lezárulását követően a megállapításokról képviselő urat tájékoztatni fogom

– válaszolta Varga Mihály Mesterházy Atilla írásbeli kérdésére, amely a parlament honlapjára került fel. A választ a Hvg.hu szúrta ki. A szocialista képviselő azt kérdezte a minisztertől, hogy „miért nem érkeztek meg a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól?”

A Magyar Államkincstár pénteken közzétette a dátumokat, hogy mikor folyósítják a nyugdíjakat. Ehhez képest viszont

sokan arról panaszkodtak, hogy nem érkezett meg hozzájuk a nekik járó juttatás.

A péntek napközbeni fennforgás után estére mindenkihez megérkezett a járandósága. Továbbá dokumentumukban közölte a kincstár: amennyiben a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek – meghatározott napon jut hozzá az ellátásához.

Még várni kell a nyugdíjak postai kifizetéséig

A Magyar Posta 2018-ban havonta átlagosan 1,182 millió megbízást kapott a nyugdíjak, illetve nyugdíjszerű ellátások kézbesítésére. A posta az előre meghatározott időpontban, január 16-tól kezdi meg a nyugdíjak postai kézbesítését országszerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.