BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszteséges negyedév a Richtertől

Egy egyszeri értékvesztés elszámolása miatt 16,4 milliárd forint veszteséggel zárta 2018 utolsó negyedévét a Richter.

Pozitív és negatív meglepetéseket egyaránt tartalmaz a Richter ma közzétett 2018. negyedik negyedéves eredmény-beszámolója. A társaság árbevétele – meghaladva az elemzői kalkulációkat – 121,6 milliárd forintos negyedéves rekordra nőtt, vagyis 10,3 százalékkal meghaladta a 2017-es október-decemberi időszakét.

Az értékesítéshez kapcsolódó kiadások levonása utáni bruttó profit 64,7 milliárd forint lett, amely 5,2 százalékos növekedést takar.

Richter Gedeon gyógyszergyár
Fotó: VG

A Richter a negyedév során, az Esmya készítményhez kapcsolódóan egy 24,3 milliárd forintos értékvesztést is elszámolt (ezzel az eredményrontó tétellel nem kalkulált a piac és az elemzők sem), így a társaság üzemi eredménye 7,6 milliárd forint veszteségbe fordult a negyedév során. Közel 5 milliárd forintos pénzügyi vesztesége volt a társaságnak október-decemberben,

a negyedéves nettó eredmény 16,4 milliárd forintos veszteség lett.

A teljes tavalyi nyereség 31,2 milliárd forint volt, egy részvényre ebből 168 forint jut. Az elszámolt értékvesztés nélkül 55,5 milliárd forint lett volna a Richter 2018-as profitja. Ha változatlan marad a Richter osztalékfizetési politikája, akkor 42 forint/részvény osztalék kifizetés várható a 2018-as nyereségből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.