BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az S&P 500-as index a 2900-as szintet ostromolhatja

Amennyiben a kurzus át tudja lépni a mozgóátlagot, azzal az aktuális emelkedő trendcsatorna felső széléhez nyílhat kapu, 12 270 közelébe.

Az S&P 500-as amerikai tőzsdeindex a március 8-i mélypont óta ismét emelkedik. Akkor, a napi bázisú grafikon szerint, a 200-as átlag fogta meg az esést. Az emelkedés mára elérte a 2820 közelében lévő ellenállást, a továbbhaladás innen nem feltétlenül lesz könnyű, a jegyzés már négy alkalommal torpant meg itt. Az indikátorok jelenleg is a túlvett tartományban mozognak, és az RSI halvány negatív divergenciát is sejtet. Amennyiben sikerül a jegyzésnek átlépnie az említett ellenállást, úgy azzal a 2885–2900 eléréséhez nyílik kapu.

Ellenkező esetben legközelebb újra a 200-as átlag állíthatja meg az esést, majd a 2712, azután pedig a 2660 környéke következhet.

Lefordulás esetén a kialakuló „M” nyakvonala 2721 közelében húzódhat, míg az alakzat – a nyakvonal átlépése után – 2600 közelébe viheti vissza a jegyzést, lényegében a február elején elhagyott csökkenő trendcsatorna felső széléhez. A német DAX 30 az év eleje óta halad emelkedő trendcsatornában. Az emelkedés következő akadálya a 200 napos átlag lehet 11 794 közelében.

Ezt – közel egymáshoz – követi a 11 924 közelében húzódó ellenállás, illetve annak a hosszabb távú, csökkenő trendcsatornának a felső széle, amely 2018 májusának közepe óta rajzolható be, és amelyből a jegyzés tavaly december elején végleg kiesett.

Amennyiben a kurzus át tudja lépni a mozgóátlagot, illetve a hosszabb távú csökkenő trend vonalát is felfelé, azzal az aktuális emelkedő trendcsatorna felső széléhez nyílhat kapu, 12 270 közelébe. Az indikátorok alapján nem biztos, hogy ehhez van még elég erő.

A teljes elemzés a hétfői Világgazdaságban olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.