BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megörvendezteti részvényeseit a Generali

Nagyobb osztalékot fizet részvényeseinek a tavalyi tevékenysége után az olasz Assicurazioni Generali, miután az üzleti tervben kitűzött céloknál jobb eredményeket ért el.

Európa és egyben a világ harmadik legnagyobb biztosítótársasága csütörtökön közölte, hogy a tavalyi adózott eredménye 2,31 milliárd euró volt, 9,4 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A működési eredmény 3 százalékkal 4,86 milliárd euróra emelkedett.

A cég menedzsmentje az eredmények ismeretében részvényenként 0,90 euró osztalékra tett javaslatot, ez 5 centtel, 5,9 százalékkal múlja felül a 2017-es osztalékot.

Fotó: AFP/Miguel Medina

Philippe Donnet, a Generali Csoport vezérigazgatója az eredményeket kommentálva rámutatott, hogy a biztosító minden célt túlteljesítve zárta le a 2015-18-as időszakra vonatkozó stratégiai és pénzügyi tervét. A vállalat jó helyzetből indul neki az új hároméves stratégiai tervnek, amellyel gyorsítani akarja a csoport növekedését és kimagasló megtérülést kíván biztosítani a részvényeseknek.

A 60 országban több mint 74 000 munkavállalót alkalmazó és 72 millió ügyfelet kiszolgáló Generali részvényárfolyama délelőtt 11 óra körül 1,08 százalékos pluszban, 15,98 eurón állt a milánói tőzsdén.

A Generali 1989-ben tért vissza Magyarországra és 2014 óta a Generali Biztosító révén van jelen a magyar piacon. A Generali már alapítása után egy évvel, 1832-ban megkezdte működését Pesten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.