BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevette a Balkánt az AutoWallis

Nem rázta fel az AutoWallis lanyha kereskedését a reggeli hír, hogy a társaság leányvállalata Jaguarokkal és Land Roverekkel begördült a koszovói piacra.

Az AutoWallis a szerdai piacnyitás előtt tette közzé, hogy leányvállalata újabb országban kapta meg a Jaguar és a Land Rover járművek és alkatrészeik exkluzív importőri jogát. A Wallis Automotive Europe (WAE) az eddigi hét ország – Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró – mellett Koszovóban is kizárólagos disztribútora lett a két angol prémiummárka járműveinek.

A BÉT standard kategóriájában jegyzett AutoWallis dinamikusan fejlődő tagja, a WAE már csaknem három évtizedes független gépjármű-nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. A Jaguar és a Land Rover mellett két ázsiai „4×4-specialistát” képvisel: a japán Isuzut Magyarországon, a dél-koreai SsangYongot Csehországban, Romániában és Szlovákiában.

Fotó: AFP

 

Koszovóban a két márka modelljeit egy 1000 négyzetméteres szalonban mutatja be a WAE, amely elsősorban a Land Roverek iránt tapasztal komoly érdeklődést. Amint azt Andrew Prest, a WAE ügyvezető igazgatója kiemelte: előzetes becslésük szerint a Range Rover és annak az új Evoque modellje lehet a legnépszerűbb. Az AutoWallis két éven belül ötmillió eurós éves forgalmat vár a balkáni országban, ahol a piac méretéhez képest a drágább modellek iránt nagyobb a kereslet.

Az AutoWallis április elején tette közzé a nemzetközi pénz­ügyi beszámolási sztenderdek szerint elkészített konszolidált ered­mény­kimutatását, amelynek alapján a négytagú csoport árbevétele (kiszűrve a csoporttagok egymás közötti forgalmát) 65,5 milliárd forint volt. Az AutoWallis az árbevételének duplázását tervezi öt év alatt, az ennek eléréséhez szükséges stratégiát májusban mutatja be.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.