BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddigi legjobb évén van túl a Sberbank Europe

Az európai piacra 2012-ben történt belépése óta 2018 volt a legsikeresebb év a Sberbank Europe Csoport számára: a csoport nettó 34 millió eurós eredménnyel zárt – közölte hétfőn a bankcsoport, amelynek minden leányvállalata pozitív eredményt jelentett.

A 2018-ban elért 34 millió eurós adózás utáni nyereségével a Sberbank Europe Csoport megmutatta, hogy erős és sikeres szereplője a közép- és délkelet-európai bankpiacnak. A nettó nyereség a jobb üzleti teljesítmény, a javuló költséghatékonyság és az alacsonyabb kockázati költségek eredménye. Azzal, hogy a Sberbank Europe rövid történetének legsikeresebb pénzügyi évén vagyunk túl, visszaigazolást nyert, hogy a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat kínáltuk

– idézi a bankcsoport közleménye Sonja Sarközit, a Sberbank Europe Csoport vezérigazgatóját.

Fotó: AFP

A Sberbank Europe leányvállalatai jelentősen hozzájárultak a pozitív eredményhez, és 2018-ban még növelték is nettó nyereségüket az előző évihez képest. Kivételt képez Csehország, ahol az eredmények a restrukturálási intézkedéseket tükrözték. A nyereséghez leginkább a csehországi (14,7 millió eurós nettó nyereség) és a szerbiai (11,1 millió euró) bankok járultak hozzá 2018-ban. Más leányvállalatok is masszív nyereséget jelentettek 2018-ban: Magyarország például 4,3 millió eurót.

Nőtt a Sberbank profitja

A Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank adózott eredménye 11,4 százalékkal nőtt éves összevetésben az idei első negyedévben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.