BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feljebb kúszott nyitáskor a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 7,37 pontos emelkedéssel, 42 477,21 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,37 pontos emelkedéssel, 42 477,21 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött.

A piaci szakértők eltérően ítélik meg a keddi kereskedés várható irányát a hazai tőzsdén.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a börzenyitás előtt az MTI-nek elmondta, hogy az amerikai piacok mérsékelt emelkedéssel zártak, ugyanakkor az ázsiai tőzsdéken vegyes kép látható. Kínából a várakozásoktól elmaradó feldolgozóipari menedzserindex adat érkezett, amely meghatározhatja a nyitást is. Emiatt az európai határidős indexek is mérséklődést jeleznek előre, így a magyar tőzsdén is csökkenésre számít.

BÉT, tőzsde,
Fotó: VG / Vémi Zoltán

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is pozitív, emiatt mérsékelt emelkedéssel indulhat a kereskedés.

  • A vezető részvények közül az OTP újabb támasz alá került, amennyiben nem tud visszatérni 12 840 forint fölé, a héten folytatódhat a csökkenés a 12 600 forintos szint irányába.
  • A Mol piacán szintén negatív korrekció látható, amely a 3250-3300 forintos tartományig tarthat rövid távon.
  • A Richternél 5500 forintnál található a következő fontosabb támasz,
  • a Magyar Telekom esetében pedig 460 forintnál húzódik kulcsszint, amíg alatta mozog, alapvetően negatív a technikai kép
  • – jegyezte meg.

    Az elemzők szerint a nap folyamán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának kamatdöntő ülésére lesz érdemes figyelni, emellett nemzetközi vállalati jelentések is érkeznek, valamint az európai GDP (bruttó hazai termék) is érdekes lehet.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.