BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új üzletággá fejlődhet a hidrogénhajtás

Egyes tanulmányok szerint népszerűbb lehet a hidrogénnel működő üzemanyagcellás meghajtás, mint az elektromos. Ezért nyithat a Mol a technológia felé.

Elsősorban diverzifikációs cé­lo­kat szolgál, hogy a Mol csoport a prágai Inobat ak­ce­­le­rátorcéggel hidrogén-üzemanyagcellás projektek fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá. A stratégiai lépésnek néhány éven belül még nem várható árfolyamhatása.

„A közlekedésben a hidrogéntechnológia még gyerekcipőben jár, ezért fundamentálisan elhanyagolható árfolyamértéke van a hírnek. De az mindenképpen pozitív, hogy a cég vizsgálja a termékportfólió bővítésének lehetőségeit.

Több projektbe is befektet a Mol, és majd az idő, valamint a közlekedés változásának folyamatai eldöntik, hogy melyik lépés bizonyult jónak” – mondta a Világgazdaságnak Gaál Gellért, a Concorde elemzője.

AForrás: AFP

„Kicsit úgy viselkedik a Mol, mint egy kockázatitőke-alap:

a mobilitás jövőjére, a belső égésű motorok háttérbe szorulása és a hagyományos üzemanyagok keresletének csökkenése utáni időkre készül.

A Mol Limo is ilyen projekt, ott sem az azonnali nyereség a cél. Sokkal lényegesebb az adatok értékelése, vagyis hogy felmérhessék, hogy az emberek hogyan használják a megosztott autókat” – tette hozzá Gaál Gellért, aki szerint a Mol most felkészül azokra az időkre, amikor a hidrogén lehet az egyik alternatív meghajtási megoldás, és nem akar lépéshátrányba kerülni.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.