BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

London megszerezné a világ egyik vezető pénzpiaci adatszolgáltatóját

A Refinitiv tavalyi bevétele 6,3 milliárd dollár volt.

A londoni értéktőzsde (LSE) szemet vetett a Refinitiv cégre, amely a világ második legnagyobb pénzpiaci adat- és infrastruktúraszolgáltatója a Bloomberg után.

Az LSE 27 milliárd dollárért vásárolná meg a Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési társaság és a Thomson Reuters üzleti hírügynökség tulajdonában lévő Refinitivet.

A vételi ár tartalmazza a cég adósságát is, ami december végén 12,2 milliárd dollár volt.

Fotó: AFP

A Financial Times értesülése szerint

az LSE 14,5 milliárd dollár értékben új részvényeket bocsátana ki.

A Refinitiv részvényesei megkapnák az LSE részvényeinek mintegy 37 százalékát, és a szavazati jognak valamivel kevesebb, mint 30 százalékát.

A Refinitiv tavalyi bevétele 6,3 milliárd dollár volt. A cég 45 százaléka a Thomson Reuters, 55 százaléka a Blackstona tulajdonában van. A Refinitiv több mint 190 országban 40 ezret meghaladó előfizetővel rendelkezik.

A Deutsche Börse (DB) német tőzsdeüzemeltető máris jelezte, hogy eláll a Refinitiv egyes részei megszerzésének a tervétől, miután az LSE a cég egészére pályázik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.