BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Majdnem 30 milliárdért vásárol IT-céget az Est Media

Az Est Media üzletrész adásvételi szerződést írt alá a Delta Csoport holdingcégével a Delta Systems Kft. megvásárlásáról.

Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. arról tájékoztatta a befektetőit a BÉT honlapján, hogy kedden kötelező erejű, végleges üzletrész adásvételi szerződést írt alá a Delta Csoport holdingcégével, a Deltagroup Holding Zrt.-vel a Delta Systems Kft. megvásárlásáról.

A tranzakció keretében a Delta Systems Kft. 100 százalékban az Est Media Nyrt. tulajdonába kerül, a Delta Csoport holdingcége, a Deltagroup Holding Zrt. pedig az Est Media Nyrt. főrészvényesévé válik. Közölték azt is, hogy

a Delta Systems Kft. vételára 28,6 milliárd forint,

  • amelyből 2,35 milliárd forintot pénzben teljesítenek, legkésőbb december 20-ig,
  • míg a fennmaradó 26,25 milliárd forint vételárat az Est Media akként teljesíti, hogy az arra vonatkozó követelését a Deltagroup Holding Zrt. nem pénzbeli hozzájárulásként az Est Media rendelkezésére bocsátja.
  • Az apport ellenértékeként alaptőke-emelés keretében 125 millió darab, 210 forint kibocsátási értékű, „A” sorozatú törzsrészvény kerül kibocsátásra a Deltagroup Holding Zrt. részére – olvasható a BÉT honlapján.

    A tranzakció zárásával az Est Media Nyrt. jelenlegi, háromfős igazgatósága kiegészül majd a Deltagroup Holding Zrt. által jelölt három új taggal. Az új igazgatóság feladatát fogja képezni a már kidolgozás alatt álló cégcsoport-stratégia megvalósítása.

    A pénzbeli teljesítés biztosítása érdekében az Est Media hosszú távú, 5 éves futamidejű részvényesi kölcsönszerződést kötött egyik jelenlegi nagyrészvényesével.

    Elérheti a 16 milliárdot az árbevétel

    A komplett infrastruktúra-megoldásokra – architektúratervezés, hálózati megoldások, hardverelemek, alkalmazásintegráció, infrastruktúramenedzsment – fókuszáló Delta Systems Kft. árbevétele a 2018. július 1-jén kezdődött és 2019. június 30-val zárult pénzügyi évben várhatóan megközelíti a 16 milliárd forintot.

    A tranzakcióval egyidejűleg új növekedési stratégia kidolgozását is megkezdte a vállalat, amellyel a régióban 3-5 éven belül az ipari digitalizációs folyamat meghatározó szereplőjévé kíván válni. A közeljövőben bemutatandó stratégia saját termékfejlesztésre és akvizíciókra is épít – olvasható a közös közleményben.

    A Delta Csoport immáron több mint 30 éve a hazai informatikai szektor vezető szereplőinek egyike,

    a mintegy 250 főt foglalkoztató, teljesen magyar tulajdonban lévő informatikai rendszerintegrátort 1987-ben alapították. A cégcsoportot évről-évre szakmai elismeréssel díjazzák olyan világhírű technológiai szállítók, mint HP, a HPE, a CISCO, a VmWare, a Citrix, a Canon, a Dell vagy éppen a Lenovo.

    A Delta Csoport a komplett infrastruktúra megoldásokra fókuszál, beleértve a teljes architektúra-tervezést, a hálózati megoldások és hardverelemek tervezését és telepítését, az alkalmazásintegrációt és az infrastruktúramenedzsmentet. Emellett tevékenységének fontos része az IT- és irodatechnikai eszközök szervizelése, kereskedelme és az outsourcing tevékenység.

    A Delta Csoport erősítendő a közlekedési informatikával foglalkozó részlegét, a folyamatos növekedés jegyében 2016. februárjában vásárolta meg a szegedi székhelyű New Line Kft. többségi tulajdonjogát, amely azóta is a vállalatcsoport közlekedési informatikáért felelős tagja.

    A BÉT vezérigazgatója az Est Media kérésére kedden a kereskedési idő kezdetétől felfüggesztette az Est Media törzsrészvényeivel való kereskedést, amelyet 14 óra 30 perckor állítanak vissza.

    Az Est Media részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, a részvény hétfői záróára 150 forint volt.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.