BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magához tért az amerikai részvénypiac

Hétfőn az idei év legnagyobb árfolyamesését szenvedte el, az indexek kedden nyitáskor emelkedtek New Yorkban.

Magához tért az amerikai részvénypiac, miután hétfőn az idei év legnagyobb árfolyamesését szenvedte el, az indexek kedden nyitáskor emelkedtek New Yorkban.

Miután Peking és Washington között változatlanul háborús állapotok uralkodnak, az erősödést elemzők szerint két tényező mozdította elő: Peking belépett a piacra, hogy stabilizálja a jüan árfolyamát, a befektetők pedig elkezdték vásárolni a hétfői általános esésben olcsóbbá lett részvényeket, különösen a kínai piacon nagy kitettségű technológiai vállalatok papírjait.

A 30 vezető iparvállalat

  • Dow Jones (DJIA) indexe 0,74 százalékkal,
  • az S&P 500 0,92 százalékkal,
  • a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 1,30 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben.
  • Hétfőn zuhantak az árfolyamok New York-ban. A DJIA 2,90 százalékkal, az S&P 500 2,98 százalékkal, a Nasdaq 3,47 százalékkal csökkent.

    Fotó: AFP / Bryan R. Smith

    Az olajpiac valamelyest magához tért az utóbbi napok nagy esése után, de a Brent minőség ára az eszkalálódó amerikai-kínai feszültség miatt a hét havi mélypont közelében maradt.

    A múlt héten a Brent jegyzése több mint 9 százalékkal zuhant.

    Kedd délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 38 centtel 55,07 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 28 centtel 60,09 dollárra ment föl.

    A dollár stabilizálódott. Az euró kora délután 1,1184 dollár körül forgott a reggeli 1,1201 dollárral szemben.

    Az arany megragadt hatéves csúcsán, mert a kereskedelmi feszültségek okozta aggodalom miatt erős a kereslet a válságálló befektetési eszközök iránt. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1464,15 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 2 százalékkal magasabban, mint az előző kereskedési napon. Az amerikai határidős jegyzés 1476,10 dollárra emelkedett.

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.