BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is hasít a személyi kölcsön az OTP-nél

Az összes hitelkérelmen belül hónapról hónapra növekszik a teljesen online igényelt kölcsönök aránya.

Az OTP Banknál továbbra is töretlen a személyi kölcsönök népszerűsége. Az idei év első félévében 32 százalékkal nagyobb összegben folyósított személyi kölcsönt a hitelintézet, mint 2018 azonos időszakában. Ez az eredmény a piac 29 százalékos növekedését is meghaladta.

A számlatulajdonosok az ügyintézés során egyre inkább preferálják a kényelmet; alig egy év alatt több mint duplájára emelkedett az online igénylések száma – derült ki a bank közleményéből.

Az idei év első félévében 2018 azonos időszakához képest több mint 14 százalékkal több személyi kölcsönt folyósított az OTP. A folyósított hitelek összege ennél nagyobb arányban, a piac növekedését is meghaladva, 32 százalékkal emelkedett a hitelintézetnél.

Az átlagosan igényelt összeg 1 420 000 forintról, 1 645 000 forintra emelkedett az év első felében. A nagyarányú emelkedés többek között a makrogazdasági környezet változásának, a jövedelmek emelkedésének köszönhető.

Mindezek mellett az is segítette az átlagos hitelösszeg növekedését, hogy a bank fejlesztette a fióki igénylési folyamatot, a személyi kölcsönnél is alkalmazza a digitális aláírópadot, illetve a piacon elsőként tette elérhetővé az online személyi kölcsön igénylést.

Fotó: VG / Móricz-Sabján Simon

Az összes hitelkérelmen belül hónapról hónapra növekszik a teljesen online igényelt kölcsönök aránya. Ez a lehetőség már tavaly azok számára is elérhetővé vált, akiknek nem a bankhoz érkezik a jövedelmük. A 2018-as év első hat hónapjához képest az idei év első felében több mint duplájával emelkedett az online igényelt személyi kölcsönök száma.

Az OTP adatai szerint az online igénylők átlagéletkora alacsonyabb, mint a fiókban igénylőké, és zömében fővárosi, megyeszékhelyen élő, magasabb jövedelmű ügyfelek választják ezt a megoldást.

Már nem csak személyi kölcsönt igényelhetünk teljesen online

Az MNB legfrissebb adatai szerint Magyarországon évente körülbelül 20 millió alkalommal vásárolunk webáruházakban, mintegy 260 milliárd forint értékben. A trendeket és az online személyi kölcsön értékesítési eredményeket látva az OTP idén ősztől elérhetővé tette a teljesen online igényelhető áruhitelt, így ma már az áruhitel felvételhez sem kell feltétlen kimozdulniuk otthonaikból a bank ügyfeleinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.