BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordév, magas osztalék jöhet a Nyomdánál

Jelentős növekedés jellemezte az ANY Biztonsági Nyomdát a harmadik negyedévben. A Világgazdaságnak nyilatkozó elemző szerint rekordévet zárhat a társaság, és 88-90 forintos részvényenkénti osztalék juthat a befektetőknek. A részvénylikviditáson viszont javítania kell a cégnek, ha meg kívánja őrizni BUX-tagságát.

M integy negyedével, kilencmilliárd forint fölé nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele a harmadik negyedévben, és minden fontos eredménysoron erős növekedést ért el a cégcsoport. Az üzemi eredmény kilenc, az EBITDA pedig 12 százalékkal bővült. A javuló eredményesség folytán 7,5 százalékkal magasabb, 357 millió forintos adózott nyereséget könyvelhetett el a nyomdaipari társaság. Az első kilenc hónap árbevétele 25,3 milliárd forint, amely 9 százalékkal magasabb a 2018-as bázis forgalmánál, s az export már 37 százalékos arányt képvisel benne. Az első három negyedév EBITDA-ja 2,57 milliárd, az üzemi eredménye 1,6 milliárd forint volt, az adózott eredmény pedig átlépte az egymilliárd forintos határt.

Kimagasló évet zárhat idén az ANY Biztonsági Nyomda, nem látunk olyan problémát, amely miatt eredményszinten ne tudna rekordévet teljesíteni a társaság

– mondta a Világgazdaságnak Bukta Gábor, a Concorde elemzője. A brókercég számításai szerint nagyon jól alakulhat az export is, leginkább a nagyobb hozzáadott értékű termékek – például útlevelek és egészségügyi kártyák – ázsiai és afrikai értékesítésével. Emellett nagyban segítheti az eredménynövekedést az idén tartott két választás is, amelyre az ANY szállította a választási nyomtatványokat.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bukta Gábor várakozásai szerint az idei év rekorderedményére részvényenként 88-90 forintos rekordosztalék jöhet, ez akár 6,5 százalék feletti osztalékhozam is lehet a jelenlegi árfolyam mellett. A Concorde osztalékfizetés utáni 12 havi célára továbbra is 1450 forint a nyomdapapírra.

A magas osztalékhozammal kecsegtető nyomdarészvényhez nem könnyű hozzájutni, mivel a kevésbé likvid hazai papírok közé tartozik. Az idén csak három kereskedési napon haladta meg a forgalom a százmillió forintos szintet, az átlagos napi kereskedési volumen pedig a 14 millió forintot sem éri el.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.