BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymásnak ellentmondó híresztelések mellett erősödött a Nokia

A Bloomberg beszámolóját követően a Nokia részvénye Helsinkiben több mint egy százalékot erősödött.

Fúziós tervekről és egyes tevékenységi körök leépítésének szándékáról megszellőztetett hírek hatására emelkedett csütörtökön a finn Nokia Oyj távközlési berendezés gyártó vállalat részvényének árfolyama az európai tőzsdei kereskedésben.

A Bloomberg hírügynökség „az ügyhöz közel álló forrásokra” hivatkozva arról számolt be, hogy

a Nokia „több stratégiai opciót” is szem előtt tartva tanácsadókat bízott meg eszközértékesítések és fúziós lehetőségek felmérésére.

A Reuters hírügynökségnek azonban egy, a „Nokiához közel álló forrás” alaptalannak minősítette a Bloomberg értesülését.

A Nokia pedig elzárkózott a hír kommentálásától.

A Bloomberg beszámolóját követően a Nokia részvénye Helsinkiben több mint egy százalékot erősödött, miközben az európai technológiai szektor árfolyamindexe két százalékot is meghaladó mértékben gyengült.

Fotó: Bai kelin / Imaginechina / AFP

A páneurópai árfolyamindexek, az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 index, valamint az euróövezeti EuroStoxx50 index is 2,3 százalékos veszteségben jártak a déli órákban a csütörtöki kereskedésben.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter a hónap elején vetette fel javaslatként, hogy Washingtonnak és szövetségeseinek a Nokia és az Ericsson távközlési cégekbe invesztálva kellene megtörni a kínai Huawei Technologies dominanciáját az ötödik generációs mobil távközlési technológia terén.

A piacon ezt követően rögtön meg is indultak a találgatások a fúziók és akvizíciók lehetséges módozatairól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.