BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordközelben az arany árfolyama

1730 dollár felett jár az arany unciánkénti árfolyama. A jelenlegi világgazdasági bizonytalanság rekordmagas árfolyamot hozhat – derül ki az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szakértőinek elemzéséből.

Az arany iránti kereslet olyan mértékben ugrott meg a világméretű koronavírus-járvány kitörése után, hogy

márciusban gyakorlatilag elfogytak a vásárolható fizikai aranykészletek

- áll a BlockBen közleményében.

A pandémia miatti óvintézkedések az utánpótlás szállítását is rendkívüli módon megnehezítették. Svájcban és Olaszországban is zártak be egy időre színitő üzemek, helyzetük áprilisi rendeződéséig heteken át nem szállítottak ügyfeleiknek.

Fotó: AFP

Az unciánkénti árfolyam jelenleg 1730 dollár felett jár.

Elemzők a jelenlegi világgazdasági helyzetben a lehetséges forgatókönyvek között említik a rekorddöntést is a következő időszakban. Az arany unciánkénti ára eddig mindössze 2011 augusztusában és szeptemberében járt a lélektani 1900 dolláros szintnél. Az árfolyam az elmúlt egy évben már így is harmadával nőtt.

„Az arany, mint menekülőeszköz árfolyama a rá jellemző trendet mutatja a változó gazdasági klímában, a koronavírus okozta extrém gazdasági hatások közepette. A mostani válság hatásait próbálják felmérni sokan, de nehéz megjósolni, meddig fog romlani a helyzet. Az arany árában ezért áttörésre számítunk: sokan továbbra is ebbe kívánnak menekülni az egyéb piacokból” – fogalmaz a kilátásokról Bodnár Viktor, a BlockBen vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.