BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a pesti börze

A BUX 0,70 pontos emelkedéssel nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,70 pontos emelkedéssel, 35 108,67 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,70 ponttal erősödött.

Mérsékelt emelkedéssel kezdheti a hetet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), de nem biztos, hogy egész nap kitart a visszafogott lendület – közölte korábban Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Hozzátette, hogy a törékeny befektetői hangulattal magyarázta az óvatosan derűlátó várakozást. Véleménye szerint az OTP erősödhet, míg a többi vezető részvény inkább gyengülhet rövid távon.

Fotó: Kallus György / VG

A BÉT részvényindexe, a BUX 463,75 pontos, 1,30 százalékos csökkenéssel, 35 107,97 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 45 forinttal, 2,54 százalékkal 1729 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.