BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyesen nyitottak a New York-i indexek

A kockázatvállalási hangulatot erősen visszaveti a koronavírusos fertőzöttek számának erős növekedése.

Vegyesen nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek hétfőn, a kockázatvállalási hangulatot erősen visszaveti a koronavírusos fertőzöttek számának erős növekedése.

  • A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,05 százalékos,
  • az S&P 500-as mutató pedig 0,08 százalékos mínuszban,
  • míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,22 százalékos pluszban indította a kereskedést.
  • Az új fertőzöttek számának meredek emelkedése miatt több állam kénytelen volt visszafogni újranyitási terveinek megvalósítását, éppen amikor a szövetségi kormányzat által indított támogatási programok kifutóban vannak. Júliusban eddig legalább 14 állam számolt be arról, hogy újabb rekordokat döntött a kórházba került betegek száma. Az országos járványügyi központ arra figyelmeztetett, hogy ősszel és télen tovább emelkedhet a betegek és a halottak száma.

    Reménykeltő, de nem tudta ellensúlyozni a rossz hírek hatását az, hogy a BioNTech német biotechnológiai vállalat és a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat arról számolt be, az új koronavírus elleni kísérleti védőoltásuk biztonságosnak bizonyult és immunreakciót váltott ki a páciensekben.

    Fotó: Johannes EISELE / AFP

    A nagy nyugat-európai tőzsdéken London kivételével nyereséges a kereskedés. Hétfő délután fél négykor

  • a londoni FTSE-100 index 0,04 százalékos mínuszban,
  • míg a frankfurti DAX-30 index 0,95 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 0,62 százalékos,
  • az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 0,76 százalékos pluszban állt.
  • A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1425 dollárt adtak, 0,02 százalékkal gyengült az amerikai fizetőeszköz. A jenhez képest 0,14 százalékkal erősödött a dollár, 107,15 jenen forgott.

    A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

  • A szeptemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,70 százalékos mínuszban, 42,84 dolláron,
  • a WTI pedig 0,74 százalékos veszteségben, 40,45 dolláron forgott fél négykor.
  • Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,43 százalékkal, 1816,73 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,45 százalékkal, 1818,15 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

    Pénteken vegyesen zártak a New York-i tőzsdeindexek: a Dow Jones ipari átlag 0,23 százalékkal, 26 671,95 pontra süllyedt, míg az S&P 500-as index 0,28 százalékkal, 3224,73 pontra, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig ugyancsak 0,28 százalékkal, 10 503,19 pontra emelkedett.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.