BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy változások elé nézhet a milánói tőzsde

Az Euronext és egy olasz cég a milánói tőzsde kivásárlásáról egyeztet.

A több európai tőzsdét működtető Euronext, karöltve az olasz állami betéti- és kölcsönpénztárral (CDP) pénteken megerősítette azokat a piac információkat, hogy tárgyalásokat folytatnak a milánói tőzsde kivásárlásáról annak jelenlegi tulajdonosával, a londoni tőzsdét is üzemeltető London Stock Exchange Group Plc (LSE) társasággal.

Az LSE csoporthoz 2007-ben került a milánói tőzsde működtetési joga.

Az Euronext pénteken külön közleményben jelezte, hogy „megfelelő időben újabb bejelentést tesz”.

Fotó: AFP

Az LSE azért adná el milánói érdekeltségét, hogy megfeleljen a versenyjogi előírásoknak, miután 27 milliárd dollárért megvenné a Refinitiv céget, amely a világ második legnagyobb pénzpiaci adat- és infrastruktúraszolgáltatója a Bloomberg után.

A Refinitiv cég 45 százaléka a Thomson Reuters üzleti hírügynökség, 55 százaléka pedig a Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési társaság tulajdonában van.

A Refinitiv több mint 190 országban 40 ezret meghaladó előfizetővel rendelkezik.

Az Euronext a párizsi, brüsszeli, amszterdami, lisszaboni és dublini tőzsdéket igazgatja, ezeken több mint 1460 cég részvényével kereskednek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.