BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A konszenzus felett a Richter eredménye

Jelentősen javultak a főbb mutatók, jobb számok érkeztek az elemzői várakozásoknál.

Az elemzői várakozásokat felülmúló negyedéves bevételről és főbb eredményekről számolt be mára virradóra a Richter. A magyar központú gyógyszergyártó 137,7 milliárd forint árbevételt ért el, 8 százalékkal többet, mint a bázisidőszakban. A forgalom 4,3 százalékkal lett magasabb a Világgazdaság elemzői konszenzusánál. Az euróban számolt árbevétel ugyanakkor 390 millió eurón stagnált.

Fotó: Richter

Hatalmasat javult a cégcsoport üzemi eredménye, a 30 milliárd forint 69 százalékos növekedést takar, ezen a tételsoron az elemzők 24,3 milliárd forintot vártak a Richtertől. A várakozásoknak megfelelően a pénzügyi eredmény negatív lett (4,5 milliárd forint). Mindezek alapján a nettó profit 22,6 milliárd forint, amely 1,6 százalékos növekedést tükröz és 8,6 százalékkal magasabb a konszenzusnál.

A bruttó fedezeti marzs 56,9 százalékra emelkedett, míg az üzemi eredménymarzs 21,76 százalékra javult.

A harmadik negyedévben a cég kulcsterméke, a cariprazine hatóanyagú Vraylar antipszichotikum amerikai értékesítése után 70,2 millió dollár jogdíj illette a Richtert, 58 százalékkal több mint egy éve.

A cég jelezte, hogy a július 1-én Oroszországban bevezetett gyógyszer-szerializáció és az árumozgást nyomonkövető rendszer adminisztratív jellegű terheket ró a Richterre és a többi gyógyszergyártóra is. Eddig ezek nem gyakoroltak negatív hatást az oroszországi árbevételükre, de ez változni fog az év hátralévő időszakában.

A társaság részvényeit 10 százalékkal jegyzik magasabban, mint 5 kereskedési nappal ezelőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.